Publicatiedatum:
30
September
2020
18
January
2024
Bekeken:
0

Whiplash - Wat gebeurt er met je lichaam?

Het gemiddelde gewicht van uw hoofd is zo'n 4,5 tot 5 kilogram, dus bij een auto ongeluk zal dat zeker invloed hebben op uw lichaam. Zelfs als u niet zo snel rijdt, zal de plotselinge schok met uw auto ervoor zorgen dat uw hoofd voorwaarts / achterwaarts of zijwaarts wordt gelanceerd en dan snel weer terug. Hoe groter de snelheid, hoe groter de impact. Waarom zou dit het hele lichaam beïnvloeden, en wat zou het met uw spieren kunnen doen?

De impact

Wanneer we een auto-ongeluk meemaken, gebeurt het meestal zo snel dat we geen tijd hebben om op te merken wat er met ons lichaam gebeurt. We zijn meer gefocust om ons schrap te zetten voor de klap, dus hebben we de neiging om ons lichaam te spannen als een natuurlijke reflex. In een fractie van een seconde is het lichaam helemaal gespannen, dan volgt de klap, het schokken van het lichaam, en dan komt alles tot rust. U blijft achter in een staat van verbijstering en emotionele shock.

Mechanische spanning - whiplash

Bij een ongeval wordt het hoofd naar voren / achteren of zijwaarts geslagen en dan weer terug. Als de kracht groter is dan het aanpassingsvermogen van het lichaam, zal de spanning zich onmiddellijk vastzetten in de lichaamsstructuren, bijvoorbeeld de nek, onderrug of polsen. Klik hier voor meer informatie over Body Stress.

Na een ongeval

Elk trauma aan het lichaam, zoals in het geval van een auto-ongeluk, leidt hoogstwaarschijnlijk tot lichamelijke stress. Als dit niet wordt vrijgegeven, zullen na verloop van tijd de spierlagen in de rug en nek steeds meer gespannen raken om de mobiliteit te minimaliseren en zo verdere weefselschade te voorkomen.

Effecten van lichamelijke stress

Vanwege de impact op het zenuwstelsel als gevolg van de spanning opgesloten in de spieren (voornamelijk nek en onderrug), kunnen de effecten van lichaamsbelasting variëren van mild tot slopend. Deze kunnen worden ervaren als pijn, gevoelloosheid, tintelingen, spierzwakte, hoofdpijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, verlies van flexibiliteit / mobiliteit, vervormde houding of vermoeidheid. Kijk hier voor meer informatie over whiplash. Daarom is het logisch om na een ongeluk, de opgesloten spanning zo snel mogelijk te laten behandelen (Gail Meggersee - Self-healing with Body Stress Release 2007).

Waarom Body Stress Release?

Body Stress Release is een zachte techniek die zich voornamelijk richt op het loslaten van spanning in spieren. Het helpt het lichaam bij zijn eigen genezingsproces en kan effectieve verlichting bieden bij alle vormen van spanning, pijn en ongemak. Veel klanten hebben aangegeven hoe Body Stress Release hun leven heeft verbeterd en veranderd; leven zonder pijn en spanning. Wilt u meer weten over hoe Body Stress Release u kan helpen, klik dan hier.

Zie Component Global Styles voor hover effect

Wilt u ook de voordelen van BSR ervaren?

Klik hier voor informatie over het maken van een afspraak.