Publicatiedatum:
12
July
2020
18
January
2024
Bekeken:
0

Waarom BSR

Waarom Body Stress Release? Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan overbelasting, wordt de stress 'opgesloten' in het lichaam, in plaats van dat de stress uit het systeem wordt afgevoerd. Deze 'lichaamsstress' manifesteert zich als lijnen van spanning op specifieke punten, die houdingsvervormingen, pijn, stijfheid of gevoelloosheid kunnen veroorzaken. De impact op het zenuwstelsel verstoort de communicatielijnen van het lichaam en ondermijnt daardoor de efficiëntie van de functie.

Omdat Body Stress Release een zachte benadering is, is het veilig en geschikt voor mensen van alle leeftijden, van pasgeboren baby's tot bejaarden, in alle gezondheidstoestanden. Body Stress Release is een apart beroep in de gezondheidszorg en lijkt niet op andere modaliteiten. Het gaat niet om massage, manipulatie, machines of medicatie. Body Stress Release is een complementaire techniek die het lichaam helpt bij zijn eigen genezingsproces en die effectief verlichting kan bieden tegen alle vormen van spanning, pijn en ongemak.

Bij Body Stress Release worden er in het begin drie afspraken gepland die elkaar kort opvolgen (dag 1 -dag 4 - dag 11). Door de eerste sessie treden er doorgaans veranderingen in het lichaam op, die om een nieuwe release vragen. Tevens is genezing een proces dat in gang gezet moet worden en vervolgens gemonitord moet worden. Vervolg behandelingen en de frequentie daarvan zijn per persoon verschillend.

De eerste afspraak zal starten met een intakegesprek, gevolgd door een Body Stress Release behandeling. Deze afspraak duurt ongeveer 45 – 60 minuten. De duur van de vervolgafspraken zijn ongeveer 30 tot 45 minuten.

Tijdens een BSR-consult houdt je je schoenen aan en blijf je volledig gekleed. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke behandelbank. U hoeft hierdoor niet op een bank te klimmen.

Valpartijen en ongevallen

In acute situaties, zoals een val, auto-ongelukken of andere gewelddadige gebeurtenissen. Als uit onderzoek blijkt dat er niets gebroken of beschadigd is, kan een snelle ontgrendeling helpen om de spierspanning die is ontstaan door de blessure te verminderen.

Stressvolle situaties

Emotionele stressfactoren kunnen een directe impact hebben op het lichaam, of het nu gaat om repetitieve (korte of lange termijn) of geïsoleerde incidenten. Voorbeelden zijn werkstress, financiële problemen, spanningen in het gezin, het verlies van een dierbare of traumatische gebeurtenissen. Iedereen verwerkt emotioneel stressvolle gebeurtenissen op een andere manier, maar in gevallen waarin emotionele stress het systeem overbelast, kan het worden opgeslagen als fysieke spanning. Body Stress Release helpt de opgeslagen spanning los te laten, waardoor cliënten zich vaak opgewekt en emotioneel lichter voelen.

Na een operatie

Een operatie veroorzaakt veel stress: chemisch, door anesthesie en medicijnen, emotioneel en mechanisch door het lichaam op te tillen en te draaien en langdurig te liggen. De Body Stress Release behandelaar werkt niet op een gebied waar een operatie is uitgevoerd, maar rond de locatie. Een Body Stress Release sessie kan daarom helpen om het herstel van uw lichaam te bevorderen.

Tijdens de zwangerschap en daarna

Naarmate de zwangerschap vordert, wordt er meer stress op de onderrug opgebouwd. Soms straalt de spanning omhoog naar de schouders en nek. Body Stress Release kan de ongemakkelijke spanning en pijn die tijdens en na de zwangerschap ontstaat helpen verlichten, maar helpt ook bij het voorbereiden van het lichaam op de bevalling.

Sporters

Body Stress Release kan het lichaam helpen bij het herstel en het voorkomen van blessures. Vrijheid van opgeslagen spanning zorgt voor meer energie en flexibiliteit, waardoor het prestatiepotentieel wordt vergroot. Sporters hebben ook geprofiteerd van verminderde spierpijn en vermoeidheid na zware inspanning, waardoor hun herstelpercentage toenam.

Ouderen

Ouderen geven pijn en slecht functioneren vaak de schuld aan veroudering en ‘leren leven’ met hun problemen. Body Stress Release heeft ouderen vaak geholpen met zwakke blazen, artrose, been-, rug- en heuppijn en vele andere problemen die in eerste instantie werden gerelateerd aan hun leeftijd.

Bepaalde beroepen

Er zijn beroepen die veel mechanische belasting met zich meebrengen. Naast de beroepen die duidelijk veeleisend zijn, zoals fysieke arbeid, geven bepaalde handelingen een specifieke belasting op het lichaam, bijvoorbeeld kappers, musici, tandartsen en mensen die de hele dag achter de computer werken.

Zie Component Global Styles voor hover effect

Wilt u ook de voordelen van BSR ervaren?

Klik hier voor informatie over het maken van een afspraak.