Publicatiedatum:
31
July
2020
18
January
2024
Bekeken:
0

Algemene pijn en onwel voelen

Lees dit blogartikel voor meer informatie over hoe stress uw lichaam binnendringt en wat de twee hoofdoorzaken zijn. En natuurlijk, hoe Body Stress Release u weer op weg kan helpen om u weer goed te laten voelen.

Pijn en stijfheid in het lichaam

Heeft u last van langdurige algemene pijn die niet aan een specifieke oorzaak kan worden toegeschreven? Heeft u zich ooit afgevraagd waarom u zich over het algemeen onwel voelt, of waarom uw spieren en gewrichten pijnlijk of stijf aanvoelen? En waarom laait het op als u fysieke of emotionele spanning ervaart? Wat maakt het erger?

Waarom wordt de pijn erger?

Veel klanten die voor Body Stress Release komen, hebben spanning als gevolg van fysieke stress of emotionele stress. Laten we eens kijken wat het probleem zou kunnen zijn en waarom de pijn in uw lichaam na verloop van tijd steeds erger wordt in plaats van beter. Twee belangrijke factoren die bijdragen aan spanning in het lichaam zijn fysieke stress en/of emotionele stress.

Wat is fysieke stress?

Fysieke stress kan van alles zijn wat effect heeft op het gespierde skelet van het lichaam, bijvoorbeeld auto-ongelukken, zware valpartijen, sportblessures, RSI-blessures of iets dat fysiek te zwaar is voor het lichaam om zich aan te kunnen aanpassen. Bepaalde beroepen, zoals kappers, tandartsen, kantoorpersoneel en tatoeëerders zijn voorbeelden van werkzaamheden met fysiek repetitieve handelingen die er voor kunnen zorgen dat er spanning in het lichaam komt.

Wat is emotionele stress?

Een belangrijke bijdragende factor aan spanning in het lichaam is te wijten aan emotionele stress. Dit kan van alles zijn: werkstress, familieproblemen, trauma’s, aanhoudende zorgen en vele andere emotionele stressfactoren. Kijk hier voor meer informatie over de effecten op het lichaam door stress.

Spanning raakt vast in de spieren

Wanneer stress het lichaam binnendringt vanwege fysieke of emotionele stressfactoren, kan deze spanning te zwaar worden voor het lichaam om te verwerken of aan te passen, wat leidt tot overbelasting. Wanneer dit gebeurt, begint de stress zich in het lichaam te manifesteren, met als resultaat dat de spieren in een beschermende stand gaan en de spanning in de spieren wordt vergrendeld. Dit kan net zo gemakkelijk gebeuren met emotionele stress als fysieke stress. Op dit moment begint u mogelijk onevenwichtigheid in uw lichaam te voelen en voelt uw gevoel van welzijn niet meer zoals vroeger. Klik hier voor meer informatie over de effecten van lichaamsstress.

Waarom worden de spanning en pijn erger?

Zolang de spanning in het lichaam opgesloten blijft, wordt de normale toon van het lichaam verstoord, waardoor de algemene efficiëntie afneemt. Naarmate de afweermechanismen verzwakken, is het lichaam steeds minder in staat om te gaan met extra spanningen waaraan het wordt blootgesteld. U kunt het visualiseren als blokken [spanning] die op elkaar worden gestapeld, steeds hoger en hoger, met als gevolg dat het ongemak bij elke toevoeging erger wordt. Op een gegeven moment kan de overbelasting van stress worden gevoeld als pijn, stijfheid, gevoelloosheid, tintelingen of zich algemeen onwel voelen. Zonder de juiste zorg of verandering, dwaalt het lichaam steeds verder af van zijn optimale gezondheidstoestand. Klik hier voor meer informatie over indicatoren voor lichaamsstress.

Ik voel me weer geweldig

Opgeslagen spanning kan al in het lichaam worden opgebouwd vanaf de geboorte of kindertijd. Als stress jaren geleden het lichaam is binnengekomen en er geen aandacht aan is besteed, kan de spanning nog steeds in het lichaam opgeslagen zitten. Body Stress Release is een effectieve techniek die het lichaam helpt bij het loslaten van opgeslagen spanning, of dat nu uit het verleden of meer recentelijk is. Zodra de spanning is losgelaten, wordt het lichaam getriggerd om zijn eigen genezingsproces op te starten en dit ondersteunt het lichaam bij het herstellen van een optimale gezondheid, waardoor u zich weer levendig en energiek voelt.

Zie Component Global Styles voor hover effect

Wilt u ook de voordelen van BSR ervaren?

Klik hier voor informatie over het maken van een afspraak.