Publicatiedatum:
07
July
2020
18
January
2024
Bekeken:
0

Carpaal tunnel syndroom

Pijn, gevoelloosheid en tintelingen in hand en arm kunnen worden aangezien voor carpaal tunnelsyndroom. In veel gevallen is de oorzaak van het probleem echter spanning in de onderste nek waardoor de zenuwen (brachiale plexus) worden bekneld. Zodra deze spanning is losgelaten, kunnen de zenuwen de communicatie met de arm en hand herstellen en kan het normale gevoel weer worden gevoeld.

Een probleem op één gebied kan zijn oorsprong vinden in een heel ander deel van het lichaam, zoals het geval was bij een man van in de veertig die gevoelloosheid in zijn linkerhand ervoer, waardoor het hem moeilijk werd om zijn werk uit te voeren.

Hij had de diagnose carpaal tunnelsyndroom, een compressie van de mediane zenuw in het polsgebied. Er was een operatie voorgesteld, maar hij had het steeds uitgesteld. Omdat hij lage rugpijn en kniepijn had, besloot hij Body Stress Release eens te proberen. Na de eerste sessie was zijn knie pijnlijker en had hij een gevoel van komen en gaan in de verdoofde hand.

Het werd behoorlijk pijnlijk na de volgende sessie en hij begon een beklemmend gevoel in zijn schouders en nek te voelen. Eindelijk na zijn vierde sessie voelde zijn hand weer normaal aan en was er geen pijn meer in zijn knie.

De oorzaak van het probleem

De lumbale wervelkolom had spanning opgeslagen in de spieren en naarmate de compressie naar de spinale zenuwen werd losgelaten, verbeterde de communicatie met de benen en voeten. Terwijl de hele wervelkolom meer mobiliteit ontwikkelde, werd hij zich ook bewust van de spanning die in zijn nekgebied was opgeslagen. De zenuwen die de armen en handen voeden, komen uit de wervelkolom in de onderste nek en daarom, toen de lichaamsspanning werd weggenomen, keerde de zenuwoverdracht naar zijn gevoelloze hand terug.

Zie Component Global Styles voor hover effect

Wilt u ook de voordelen van BSR ervaren?

Klik hier voor informatie over het maken van een afspraak.